BEDRIFTSTEKNOLOGI

Statsministeren hacket

Ingen ting lykkes for aksjonen "Folk for Jagland". Fredag saboterte en datasnoker nettmøtet "Pizzaparty med Jagland" og endret meningsinnholdet i Jaglands svar.

Øystein Kvistad
8. aug. 1997 - 16:04

"Folkeaksjonen for Jagland" merket ikke at nettpraten med statsministeren ble sabotert av en hacker før digi like over klokka to fredag ettermiddag gjorde dem oppmerksomme på de merkelige svarene som ble presentert som statsministerens egne ute på nettet. Fem minutter senere kunne Folkeaksjonen bekrefte at de var utsatt for datasnoking.

Som for eksempel gav seg følgende utslag på Kjetil Petterssons spørsmål om det ikke er på tide å lette litt på innvandringsstoppen til Norge nå da vi har stor bruk for arbeidskraft innen spesielle yrker. Jaglands "svar": "Med homøopati funker alt. Da skal vi nok få bukt med innvandrerne og økonomien også."

På et spørsmål om hvilket parti Jagland helst ser blir det nest største på Stortinget etter valget i september, var svaret som dukket opp på skjermen hos nettbrukerne: "Arbeiderpartiet. Stem FrP!"

Det er Digital Hverdag som har stått for nettløsningen som ble brukt til "Pizzaparty med Jagland".

Sjefen for Digital Hverdag, Bente Sollid, er en av initiativtakerne til "Folk for Jagland"-aksjonen, som så langt ikke har hatt noen heldig hånd om arbeidet for fortsatt Ap-styre i Norge. Det startet med Bendik Rugaas' hender over puppene til Janet Jackson - et ikke særlig potent forsøk på å stive opp Arbeiderpartiets kurver - og fortsetter nå med latterliggjøring av Statsministeren "live" på nettet.

Siste svar før vi logget av fra "Pizzapartyet" kom på et spørsmål om innvandrerbutikker på Tøyen i Oslo der innsenderen spurte om det er riktig å gi etableringsstøtte til slike. Jaglands svar: "Du visste kanskje ikke at jeg selv er av pakistansk opprinnelse?".

Spørsmålet er om ikke "Folk for Jagland" heller burde velge seg en ny preposisjon...

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.