Stavelin overtar TeleComputing

Svein Stavelin skapte konsulentselskapet Creuna, men hopper nå av.

ASP-selskapet Telecomputing har vært uten sjef etter Jan Erik Larsen trakk seg i forkant av tredje kvartalsresultatene. Nå har selskapet hentet inn en ny tidligere tungvekter i IT-bransjen. Stavelin overtar sjefsstolen i TeleComputing etter Svein Hov Skjelle, som vil gå tilbake til sin tidligere stilling som finansdirektør i selskapet.

Stavelin vil tre inn i stillingen etter nærmere avtale over nyttår.

Svein Stavelin har omfattende erfaring som toppleder i IKT-bransjen, blant annet som konsernsjef i Avenir ASA og Ementor ASA. Han kommer nå fra stillingen som konsernsjef i det nordiske konsulentselskapet Creuna A/S, hvor han også har vært gründer og medeier.

Stavelin vil fortsette som styremedlem i Creuna, men ikke lenger delta aktivt i selskapets ledelse. Stavelin er utdannet sivilingeniør fra NTH og bedriftsøkonom fra BI.

digi.no skrev i slutten av november at det var ytterligere lederrokeringer i det gamle selskapet Stavelin slutter i. Medgründer nordmannen Martin Hauge har trukket seg fra den danske ledelsen, men Hauge sitter fortsatt i konsernledelsen.

I Danmark har den tidligere sjefen, Otto Andersen, trukket seg mens salgsdirektøren i Danmark, Thomas Vejlemand, tar over som dansk sjef.

Stavelin avviser overfor digi.no at avgangen til både ham og Hauge er på grunn av store problemer i Creuna. Tvert i mot sier Stavelin at restruktureringen av konsulentselskapet er gjennomført, og selskapet leverer nå positive resultater i fjerde kvartal.

- Med den settingen vi (Creuna redm. anm.) har nå er restruktureringen gjort, sier Creuna-eieren.

Han sier selskapet er blitt en del mindre enn det som opprinnelig var planen. Dette gjør at selskapet har hatt overkapasitet i ledelsesressurser. Creuna er i dag 115 til 120 ansatte i Norge, Sverige og Danmark.

- Vi har vært gjennom en restruktureringsfase og vi har nok ledere. Det er kanskje viktigere for meg og for selskapet å få en som starter i dette for første gang, sier Stavelin til digi.no.

Stavelin overtar nå den ledige jobben i Telecomputing. Han mener at topplinjeveksten er det viktigste i dette selskapet fremover.

- Det er topplinjeveksten som er hovedutfordringen, sier han.

Les mer om:
;