DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Steffen Sutorius utnevnt til direktør i Digitaliseringsdirektoratet

Steffen Sutorius får fortsette i IT-Norges kanskje viktigste lederrolle.

Steffen Sutorius går inn i sitt andre åremål som direktør for Digitaliseringsdirektoratet.
Steffen Sutorius går inn i sitt andre åremål som direktør for Digitaliseringsdirektoratet. Foto: Difi
6. mai 2022 - 13:45

Sutorius tok over sjefsstolen i Digitaliseringsdirektoratet (Digdir) etter Ingelin Killengren i 2016. Søknaden han skrev den gangen, ble delt med Digi.nos lesere.

Siden stillingen lyses ut som et seksårig åremål, ble den lyst ut på nytt tidligere i år, og Sutorius hadde mulighet til å søke én gang til.

Det valgte han å gjøre, og i konkurranse med åtte kvinner og ni menn har han igjen blitt valgt til å fylle en av Norges viktigste IT-roller.

Det melder Kommunal og distriktsdepartementet i en pressemelding

Har ledet store endringer

Mens Sutorius har stått ved roret, har Digitaliseringsdirektoratet ikke bare byttet navn. Deler av ansvaret innen forvaltningsstyring har blitt flyttet til Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ), og ansvaret for Altinn har blitt overlevert fra Brønnøysundregistrene til Digdir.

– Under Sutorius’ ledelse har direktoratet utviklet og forvalter nå en kraftig portefølje av felles IT-løsninger som benyttes av flere hundre statlige og kommunale virksomheter til leveranse av mange tusen digitale tjenester til innbyggere og næringsliv, skriver Kommunal- og distriktsdepartementet i pressemeldingen.

Sutorius er 52 år gammel og utdannet siviløkonom. Han har erfaring med styring av store offentlige prosjekter både fra Statens pensjonskasse og fra Metier, et selskap som ofte brukes av staten selv for å kvalitetssikre prosjekter.

– Å få lede Digdir er en av de mest meningsfulle jobbene jeg kan tenke meg i offentlig sektor. Jeg synes vi har fått til mye i løpet av de to første årene, og nå ser jeg fram til å skape mer sammen med eiere, medarbeidere og alle våre gode samarbeidspartnere, sier Sutorius i en pressemelding på Digdirs nettsider.

Petter Knudsen er ny norgessjef i PA Consulting. Han kom til selskapet i 2023.
Les også

Han blir ny norgessjef i PA Consulting

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.