Stemte for å dele Google i to

Overveldende flertall.

Stemte for å dele Google i to
Europaparlamentet stemte som ventet for et symbolsk forslag om å dele Google i to. Men avstemningen kan nok bedre sammenlignes med en underskriftskampanje enn med et vedtak som får noen direkte betydning. Bilde: Thomas Marynowski

Strasbourg (NTB-AFP): Med overveldende flertall gikk EU-parlamentet torsdag inn for at Google bør deles i to. Avstemningen har kun symbolsk betydning, men er en direkte utfordring til Google.

Hensikten er å skille søkemotoren fra selskapets andre kommersielle virksomheter for å sikre like konkurransevilkår for internettindustrien.

Internettgiganten Google nevnes ikke spesifikt, men er den desidert mest brukte søkemotoren i Europa, og selskapet vil omfattes av vedtaket.

Parlamentet har ingen makt til å faktisk dele opp Google i to, men avgjørelsen ses som en klar indikasjon på at oppfatningen av selskapet er dårlig i Europa.

384 stemte for vedtaket, og 174 stemte mot.

Google og Brussel har tidligere vært uenige om «retten til å bli glemt». I mai slo EU-domstolen fast at internettbrukere har rett til å bli glemt, som innebærer at de kan kreve koblinger fjernet fra søketreff i Google og andre søkemotorer. (©NTB)

Les mer om: