RESULTATERFINANS

StepStone tilbyr auto-rangering av jobbsøknader

Denne uken lanserer rekrutteringsselskapet StepStone en ny programvare som de mener skal gi bedriftene bedre resultat på stillingsannonsene som plasseres på nettportalen.

Therese Werenskiold
31. okt. 2000 - 12:04
StepStoneBengt BaronAnders Carlsson
Dagens IT

Den nye tjenesten til StepStone går ut på å hjelpe bedriftene med å rangere de svarene de mottar på sine stillingsannonser på samme måte som man matcher ledige jobber mot de kandidatene som har lagt inn sin CV i CV-databasen. Ifølge Dagens IT har det hittil ikke eksistert noen slik mulighet for vanlige stillingsannonser.

Hver kandidat som svarer på en stillingsannonse på StepStone får opp et skjema der selskapets kriterier for stillingen presiseres og der jobbsøkeren kan fylle inn sine svar.

Bengt Baron sier til den svenske nyhetstjenesten at denne tjenesten gir kandidatene en mer rettferdig og likeverdig behandling enn det de får ved tradisjonell manuell gjennomgang av jobbsøknader.

- Alle som har jobbet med rekruttering vet at man bare orker å gi de første ti-femten søknadene som ligger øverst i haugen en objektiv behandling. Dessuten får kandidaten et automatisk svar på søknaden sin, noe som selskapene ofte slurver med, mener Baron.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.