Steria og Telenor sammen om mobil PKI

Samarbeidet gjelder løsninger der du identifiserer deg og signerer elektronisk via mobiltelefonen.

Elektronisk ID og signatur er tjenester som har svært vondt for å slå an. En avtale om strategisk samarbeid innen mobil PKI – "public key infrastructure" – mellom Steria Norge og Telenor skal prøve å få fart på markedet.

Partene skal markedsføre mobil PKI, definert som løsninger der enkeltpersoner eller virksomheter vil kunne identifisere seg og signere elektronisk via mobiltelefonen, til både private og offentlige kunder.

Steria mener de ser et vekstpotensial for mobile løsninger innen e-handel, administrative løsninger og ulike offentlige tilbud. I Europa har Steria bred erfaring med sikre IT-systemer. Konsernet har levert et online system for innkreving av inntekstskatt i Frankrike, et system for elektroniske valg i Belgia, et fingeravtrykksystem til EU og et biometrisk ansiktsgjenkjenningssystem til Gramphian politidistrikt i Skottland. I Norge har Steria stått sentralt i utviklingen av BankID og kortbaserte betalingsløsninger.

Steria melder ellers at Skattedirektoratet har forlenget outsourcingsavtalen angående skatte- og regnskapsprosjektet SKARP. Kontraktsverdien for Steria er på minst 30 millioner kroner.

;