BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sterk reduksjon i interconnect-priser

Tele Danmark forventer en reduksjon i prisene fremmede teleoperatører betaler for bruk av telenettet, med opptil 20 prosent de neste tre årene. Prisreduksjonene kommer som en følge av moderniseringer og et mer effektivt telenett.

Frode Eriksen
6. mars 1997 - 15:00

- Vi kan regne med 10 til 20 prosents prisreduksjon på interconnect-prisene i løpet av de neste to-tre årene, sier Tom Torgsverd i Tele Danmark til Reuters. Han sier at stadige moderniseringer av telenettet øker effektiviteten, som igjen vil komme interconnect-kundene til gode.

Avtalene som regulerer hvordan teleoperatører kan leie seg inn på hverandres telenett - interconnect-avtaler - er med på å bestemme prisene på samtaler. Slike avtaler er viktige, spesielt over store avstander der gjerne flere teleoperatører bidrar med telenett for å distribuere en telefonsamtale.

Den danske regjeringen arbeider for tiden med et lovforslag på interconnect, som en del av dereguleringen av landets teleindustri. Loven forventes å bli behandlet i slutten av måneden.

Tele Danmark protesterer mot forslaget og mener at konkurrenter får langt rimeligere tilgang til telenettet enn EU krever, noe som kan gå ut over selskapets overskudd.

Torgsverd antar at selskapet kan tape så mye som en milliard kroner hvis lovforslaget går gjennom i sin nåværende form.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.