Sterke kvartalstall fra Oracle

Oracle hadde et godt kvartal med kraftig vekst, men databasesalget vokser ikke like raskt.

Sterke kvartalstall fra Oracle

Oracle hadde et godt kvartal med kraftig vekst, men databasesalget vokser ikke like raskt.

Databasegiganten Oracle rapporterte gode tall for sitt tredje kvartal i regnskapsåret 2006.

Omsetningen steg 18 prosent til 3,5 milliarder dollar, mens resultatet steg 42 prosent til 765 millioner dollar for kvartalet.

Totalt salg av programvare steg 20 prosent til 2,8 milliarder dollar med en vekst i applikasjonssalg på 77 prosent. Inntektene fra salg av tjenester steg med ni prosent til 671 millioner dollar sammenlignet med samme kvartal i fjor.

– Vi opplever sterk vekst på applikasjonssiden også i Norge. Spesielt er vi fornøyd med den viktige applikasjonskontrakten med Nye A-hus der alle sentrale aktører var med, sier administrerende direktør Hans Olav Hamran i Oracle Norge i en pressemelding.

Oracle forteller om sterk fremgang på SOA og mellomvare.

– Den viktigste trenden er at vi opplever et klimaskifte rundt SOA. Tidligere snakket man om teknologien, nå tas de virkelige arkitekturvalgene, sier Hamran.

På feltet Oracle er mest kjent for, databasen, var ikke fremgangen like stor. Denne delen av selskapets forretningsdrift hadde en vekst på 5 prosent til 820 millioner dollar.

Oracle har gjort noen store oppkjøp i det siste. Kvartalstallene inkluderer en måned med resultater fra det oppkjøpte CRM-selskapet Siebel og tallene fra Peoplesoft.

Nå kan det se ut som at det blir en pause fra de store oppkjøpsrundene. I en telefonkonferanse med analytikere uttalte finansdirektøren at Oracle ikke har noen planer om store oppkjøp i Peoplesoft eller Siebel størrelsen.

– Jeg tror de store kjøpene er bak oss på dette tidspunktet, sa Safra Catz, finansdirektør i Oracle.

Vedlikeholdsinntektene til Oracle økte med 23 prosent til 1,7 milliarder dollar og står nå for 49 prosent av selskapets totalinntekter.

    Les også:

Til toppen