MICROSOFT

Sterke tall fra Microsoft, men Azure-veksten dabber av

Microsoft er blitt verdens mest verdifulle selskap under ledelse av Satya Nadella.
Microsoft er blitt verdens mest verdifulle selskap under ledelse av Satya Nadella. Foto: Ted S. Warren, AP
24. okt. 2019 - 09:32

Microsoft omsatte for 33,1 milliarder dollar siste kvartal. Det er opp 14 prosent fra samme tid i fjor. Driftsresultat øker 27 prosent til 12,7 milliarder dollar.

Tosifret vekst hos verdens mest verdifulle selskapet, målt i markedsverdi, lar seg høre. Skysatsingen fortsetter å kaste av seg for programvarekjempen fra Seattle, USA.

Netto overskudd endte på 10,7 milliarder dollar, viser tallene de la fram i går kveld norsk tid. Kvartalet som ble avsluttet 30. september er det første i selskapets avvikende regnskapsår for 2020.

Inntektene er fordelt på tre forretningsområder, som nå er ganske jevnbyrdige. «Productivity and Business Processes», «Intelligent Cloud» og «More Personal Computing» omsatte alle for omtrent 11 milliarder dollar.

Azure vokser ikke som før

Skysatsingen Azure er fortsatt den store vekstmotoren, og årsaken til at Microsoft troner øverst på listen over verdens mest verdifulle selskap. Hittil i år har aksjekursen steget med 34 prosent.

Omsetningen fra server- og skytjenestene, Azure, økte 59 prosent i perioden. Veksten har begynt å dabbe av etter lenge å ha vokst med over 90 prosent. Dette kommer godt til syne i en interaktiv graf Reuters har laget.

I et sterkt kvartal var Azure-utviklingen imidlertid det eneste nøkkeltallet som skuffet noe. Analytikere hadde ventet en vekst denne gang på 60 prosent, ifølge nyhetsbyrået.

Microsoft er straks i gang med sine første datasentre i Norge. Det skjer i neste måned. Les ekstrasak for flere detaljer: Dette vet vi få uker før lanseringen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.