RESULTATERFINANS

Sterke tall fra Motorola

Motorola leverer nye, solide tall, og øker markedsandelen på verdensbasis.

21. juli 2004 - 08:33

Mobilprodusenten Motorola steg i etterbørshandelen i USA etter at selskapet la frem nye sterke tall. Motorola øker omsetningen, lønnsomheten og markedsandelen på verdensbasis.

- Styrkingen av markedsandelen fortsatte på flere områder, og vi brakte mange nye produkter til markedet. Inntektene reflekterer også sterk vekst, sa toppsjef Ed Zander i Motorola i går kveld.

Det foregår en knallhard kamp om markedsandeler i mobilbransjen. Nylig har produsenter som Sony Ericsson, LG og Samsung lagt frem sterke tall, som viser at de henger godt med i konkurransen. Markedsleder Nokia sliter imidlertid med å opprettholde den sterke posisjonen, og klarer ikke å kapre nye kunder på linje med konkurrentene.

    Les også:

Motorola solgte 24 millioner mobiltelefoner mot rundt 16 millioner håndsett samme periode i fjor. Det er en oppgang på 52 prosent. Selskapet forbedrer den globale markedsandelen, særlig i Latin-Amerika og Europa.

Det er ikke opplyst hvor stor markedsandel Motorola regner med å ha nå, men selskapet er i ferd med å nærme seg markedsleder Nokia som solgte rundt 40 millioner telefoner i andre kvartal.

Motorola-sjef Ed Zander leverte i andre kvartal driftsinntekter på 8700 millioner dollar mot 6163 millioner dollar i samme kvartal i fjor. Det er en vekst på 41 prosent.

Resultat før skatt endte på 800 millioner dollar mot 112 mill dollar i fjor. Det er en oppgang på 614 prosent. Resultat etter skatt endte imidlertid på minus 203 millioner dollar som følge av skattemessige forhold i selskapets semiconductor-virksomhet.

I første halvår 2004 fikk Motorola en omsetning på 17,3 milliarder dollar mot 12,2 milliarder dollar i samme periode i fjor. Resultat etter skatt i første halvår endte på 406 millioner dollar mot 288 milllioner dollar i fjor.

Selskapet hadde en positiv kontantstrøm på 994 millioner i andre kvartal. Motorola har nå en kontantbeholdning på 1,8 milliarder dollar i dag, mens det ved årsskiftet hadde en gjeld på 41 milllioner dollar.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.