RESULTATERFINANS

Sterke tall fra Oracle

Larry Ellison fortsetter å hanke inn sterke resultater.

Oracles toppsjef og medgründer, Larry Ellison. Her ankommer han Robert F. Peckham Federal Courthouse i San Jose, California, i forbindelse med forlikssamtalene med Google-sjef Larry Page som ble arrangert mandag denne uken. De to skal angivelig fortsette samtalene i dag.
Oracles toppsjef og medgründer, Larry Ellison. Her ankommer han Robert F. Peckham Federal Courthouse i San Jose, California, i forbindelse med forlikssamtalene med Google-sjef Larry Page som ble arrangert mandag denne uken. De to skal angivelig fortsette samtalene i dag. Bilde: Reuters/Norbert von der Groeben
21. sep. 2011 - 10:49

Bedrifters økende investeringer i programvare gjør at Oracle kan levere sterke resultater for sitt regnskapsmessige førstekvartal.

Larry Ellison, Oracles toppsjef, har brukt 40 milliarder dollar på oppkjøp siden 2005, noe som har gjort at selskapet har økt sitt tilbud til kundene betydelig. Det har gitt seg utslag i gode resultater for selskapets aksjonærer.

Omsetningen i de tre månedene som endte 31. august endte på 8,37 milliarder dollar, en vekst på 12 prosent fra samme periode året før.

Driftsinntektene endte med et overskudd på 2,7 milliarder dollar, en oppgang på 40 prosent fra samme periode i fjor. Driftsmarginen endte på hele 32 prosent, melder selskapet i en melding til markedet.

Nye programvarelisenser steg med 17 prosent. Nettoresultatet endte på 1,84 milliarder dollar, en oppgang på 36 prosent fra samme periode i fjor. Dette var mer enn det analytikerne hadde forventet, melder Bloomberg News.

Selskapet melder videre at de innen høyende-server, representert ved Exadata, Exalogic og SPARC M-Series, leverte tosifret salgsvekst i kvartalet. Innen lav-ende servermarkedet er det imidlertid lavere omsetning.

– Gjennom å flytte oss vekk fra lav-ende over til høy-ende på maskinvaresiden, har vi klart å øke bruttomarginen fra 48 prosent til 54 prosent, sier Oracle-direktør Mark Hurd i et uttalelse. Dette er enheter som ble med fra Oracles oppkjøp av Sun Microsystems.

Larry Ellison sier i pressemeldingen at de neste uke vil lansere en ny SPARC-mikroprosessor og en ny serverlinje kalt SPARC SuperCluster. Den nye SPARC prosessoren, som skal erstatte T3, skal være opp til fem ganger raskere enn eksisterende mikroprosessoren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.