Sterkt prosjektør-salg

Både Multimedia Presentations, Lanyfax og Presentations Data melder om sterk vekst i omsetningen i 1998.

Både Multimedia Presentations, Lanyfax og Presentations Data melder om sterk vekst i omsetningen i 1998.

MultiMedia Presentations ser ut til å være den aktøren med sterkest vekst i 1998. Selskapet omsatte i 1997 for 58 millioner kroner og regner med å nå 85 millioner kroner i 1998, etter en vekst på 46 prosent. Omsetningen i første halvår var 41 millioner kroner. Lars-Henrik Krogh i Multimedia Presentations regner med et resultat på omtrent fire millioner kroner.

Hoveddelen av salget er prosjektører.

Etter at selskapet avbrøt sitt samarbeid med ASK og startet salg av Epson-produkter ble det satt ut rykter om at selskapet både så et svakere salg, ville gå med underskudd i år og hadde et stort kapitalbehov. Dette viste seg ikke å være riktig.

- Overgangen fra ASK-produkter til Epson-produkter har gått bra, og har ikke gitt negative utslag på vårt salg sier Krogh til digi.no.

Lanyfax Norge AS er resultatet av en sammenslåing av AV Teknikk, Supravision og Tveitan AVP. Disse tre selskapene omsatte i 1997 for mellom 40 og 45 millioner kroner. I år vil omsetningen bli omtrent 60 millioner kroner.

Lanyfax selger også en del konsulenttjenester og andre produkter enn rene prosjektører, noe som ikke gjør dette tallet fullt ut sammenliknbart med omsetningen i Multimedia Presentations.

Presentations Data i Norge regner med en omsetning på mellom 10 og 11 millioner kroner i år, mot 6 millioner kroner i 1997.

Til toppen