RESULTATERFINANS

Sterkt redusert resultat i Telenor

Proforma-tallene viser et fall på nærmere 65 prosent.

5. mai 2009 - 08:20

Førstekvartalstallene til Telenor viser at omsetningen vokste med 3,1 prosent til 27,2 milliarder kroner, sammenliknet med førstekvartal i fjor. Driftsresultatet (EBITDA) sto omtrent stille, på 9,27 milliarder kroner. Resultatet etter skatt og minoritetsinteresser er derimot redusert med nærmere 65 prosent: 1,62 milliarder kroner, mot 4,57 milliarder kroner for et år siden.

Kontantstrømmen er økt kraftig, med 44 prosent til 5,98 milliarder kroner. Nettorentebærende gjeld økte med 14 prosent til 35,8 milliarder kroner.

Tallene er proforma, og inkluderer Telenors andel av ukrainske Kyivstar.

Ifølge konsernsjef Jon Fredrik Baksaas er omsetning og EBITDA-margin på linje med utsiktene for 2009. Den sterke økningen i kontantstrømmen forklares med at det har lykkes å redusere investeringer og kostnader. Forretningsklimaet beskrives som «utfordrende» og forretningsomgivelsene som «turbulente». Baksaas framhever Norge og Bangladesh (Grameenphone) som land der Telenor leverer gode resultater.

Første kvartal var preget av eskaleringen av konflikten med Alfa Group.

– Telenor fikk et offisielt krav 3. april i år om å betale 1,7 milliarder amerikanske dollar i erstatning for påståtte skader. Telenor anser kravet for å være ubegrunnet, og forventer en rettferdig behandling i høyere rettsinstanser, sier Baksaas.

Baksaas ser på sluttføringen av avtalen om Unitech Wireless i India 20. mars som en milepæl for konsernet. Lansering er varslet til andre halvår 2009.

Om utsiktene ut året har Baksaas dette å si:

– Vi forventer at de makroøkonomiske trendene fortsetter, og er derfor svært fokusert på å skalere våre aktiviteter i samsvar med dette. For øyeblikket evaluerer og implementerer vi effektivitetsprogrammer gjennom hele verdikjeden for å oppnå varige forbedringer av kontantstrømmen. Vi opprettholder våre utsikter for 2009.

En utførlig kvartalsrapport er lagt ut på Telenors nettsted.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.