Steve Jobs byttet lever

Apple-sjefen er snart ventet tilbake.

Steve Jobs byttet lever
Bilde:

Steve Jobs (54) skal ha lagt seg under kniven for en levertransplantasjon på et sykeshus i Tennessee for to måneder siden. Det sier anonyme kilder til Wall Street Journal (WSJ).

Apple-gründeren ble som kjent operert for en sjelden type kreft i bukspyttkjertelen for fem år siden.

En overlege Bloomberg har intervjuet opplyser at denne krefttypen er en av ytterst få som kan la seg kontrollere ved hjelp av levertransplantasjon, og at en slik operasjon kan stoppe kreften fra å spre seg i enkelte tilfeller.

Den sviktende helsen til Jobs har lenge vært gjenstand for mye spekulasjon. Hans synlige vekttap ga vann på ryktemølla ved årsskiftet. Det toppet seg da Apple-sjefen sa han måtte droppe årets Macworld-konferanse for første gang på ti år.

Samtidig tok Jobs ut et halvt års sykemelding med forklaringen om en hormonell ubalanse, som gjør at kroppen ikke tar opp nok proteiner.

Mange investorer fryktet den gangen at kreften var tilbake. Knapt noen toppleders helse er like sterkt knyttet til selskapets markedsverdi som Steve Jobs, og selskapets aksjekurs er kjent for å bevege seg i takt med hans helsetilstand.

Enkelte aksjonærer har uttrykt misnøye over at Apple har gitt svært få detajler om sjefens sykdomsbilde.

Apple oppgir at Jobs skal være tilbake som fungerende leder i slutten av juni som planlagt. Ifølge WSJs anonyme kilder vil han bare jobbe deltid de to første månedene.

Apples markedsverdi steg 2,7 på børsen fredag etter nyheten om levertransplantasjonen ble kjent.

    Les også:

Les mer om: