–Stjal personopplysninger fra 9 millioner

Gresk programmerer arrestert.

–Stjal personopplysninger fra 9 millioner
Bilde:

Gresk politi pågrep tirsdag denne uken en 35 år gammel programmerer som er mistenkt for å ha stjålet personlige data fra 9 millioner grekere.

Nyhetsbyrået Reuters skriver at programmereren skal ha forsøkt å selge den omfattende databasen, som inkluderte ID-opplysninger, skattenummer og bilskiltnummer. Det skal imidlertid ha vært mange duplikater i basen, så antall greske personer som har fått sine persondata kompromittert kan være lavere. Hellas har drøyt 11 millioner innbyggere.

– Vi etterforsker hva som er kilden for dataene og hvordan de ble brukt av den arresterte mannen og mulighetene hans til å selge dette til andre, sier politiets talsmann, Christos Manouras, i en kommentar.

Den omfattende databasen ble oppdaget etter at politiet foretok en ransakning av mannens hjem. Det blir nå etterforsket om programmerere har hacket seg inn på offentlige systemer, og om han har hatt medhjelpere.

Det var det greske Datatilsynet som mandag denne uken fikk mistanke om at noen hadde en fått kloen i en omfattende datamengde om greske innbyggere, melder nyhetsbyrået AP.

Les mer om: