BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stjålet PC ringer hjem

Et amerikansk firma har laget en ordning som sørger for at pc-en din umerket ringer et bestemt nummer med jevne mellomrom. Har du meldt at den er stjålet, vil politiet straks varsles om PC-ens nye oppholdssted.

Eirik Rossen
13. juni 1997 - 17:04

Hver dag i USA tar tyver hånd om 500 bærbare pc-er. De fleste rappes på flyplasser. Ellers er arbeidsplassen det typiske stedet å oppdage at uærlige elementer nå besitter ditt viktigste arbeidsredskap, og har tilgang både interne strateginotater og avslørende kjærlighetsbrev.

Computer Security Products mener de har svaret på denne utfordringen. Selskapet har opprettet et eget overvåkingssenter for å bistå politiet med å finne fram til datatyvegods. Kunder må utstyre sin bærbare pc med programvaren CompuTrace. Denne sørger, umerkbart og lydløst, for å ringe overvåkingssenteret med jevne mellomrom. Ved hver oppringing logges maskinens serienummer og telefonnummeret det ringer fra.

Blir maskinen din borte, varsler du selskapet, og kontoen din settes i alarmberedskap. Skulle noen kople pc-en til en telefonlinje, finner beredskapsavdelingen straks ut hvor den befinner seg, og samarbeider med lokalt politi for å få tak i den.

Programvaren kan kjøres under DOS eller Windows. Den listes ikke i noen form for filoversikter. Den oppdages ikke av noe kjent antivirus-program. Den overlever selv om disken reformateres. Den er vedlikeholdsfri, takler alle nordamerikanske telelinjer og alle pc-kort-modem. Minnekravet er mindre enn 7 kB. Den blander seg ikke opp i andre applikasjoner.

Selskapet hevder at alle stjålne pc-er med CompuTrace er kommet til rette. Det er nesten for godt til å være sant.

Hva skal til for å få tilsvarende ordninger i Europa?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.