Stor hjerneflukt for de høyt utdannede

Unge, høyt utdannede yrkesaktive tror internasjonal erfaring vil bli viktig for deres fremtidige karriere, og de vil gjerne ut i verden - selv om den nåværende arbeidsgiveren ikke kan tilby dette.

Unge, høyt utdannede yrkesaktive tror internasjonal erfaring vil bli viktig for deres fremtidige karriere, og de vil gjerne ut i verden - selv om den nåværende arbeidsgiveren ikke kan tilby dette.

Hjerneflukt til utlandet - unge, høyt utdannede yrkesaktive over hele Europa ønsker internasjonal arbeidserfaring, men det er få som tror at deres nåværende arbeidsgiver kan sørge for internasjonale muligheter.

Det viser en ny undersøkelse foretatt av Jobline og Cranfield School of Management. I undersøkelsen ble 6.500 yrkesaktive i ti land spurt om sine karriereplaner. Ulike fagkretser ble representert i undersøkelsen, og unge IT-ingeniører, økonomer og advokater var blant respondentene, skriver selskapene i en pressemelding.

Undersøkelsen viser at 75 prosent av unge yrkesaktive tror at internasjonal erfaring vil bli veldig viktig for deres fremtidige karriere. Resultatene viser at italienerne og spanjolene er spesielt interessert i internasjonal erfaring. De ønsker også at et utenlandsopphold skal være nært forestående.

57 prosent av de unge europeerne ønsker at deres neste jobb skal være i utlandet. 35 prosent av disse tror ikke at deres nåværende arbeidsplass kan sørge for de internasjonale mulighetene de ønsker seg. 17 prosent svarte at de ville slutte i jobben sin, dersom selskapet ikke kan tilby internasjonale posisjoner.

- Denne undersøkelsen viser at det er et stort ønske blant dagens arbeidstakere å skaffe seg internasjonal arbeidserfaring. Fremtidens arbeidstakere har tilpasset seg dagens internasjonale næringsliv. Organisasjoner og bedrifter som ønsker å tiltrekke seg, eller beholde, sine mest talentfulle medarbeidere, bør ta hensyn til unge menneskers internasjonale ambisjoner. Det er ikke nok å sørge for mulighetene, men arbeidsgivere må også overbevise eksisterende og potensielle arbeidstakere, at de faktisk kan tilby internasjonale posisjoner, sier administrerende direktør Haakon Gellein i Jobline.

Til toppen