Stor interesse for Æ, Ø og Å

Norske bedrifter har kastet seg over muligheten til å forhåndsbestille domenenavn med norske vokaler.

Norske bedrifter har kastet seg over muligheten til å forhåndsbestille domenenavn med norske vokaler.

Fastname var etter eget utsagn det første selskapet som begynte å tilby en gratistjeneste for forhåndsbestilling av .no-domenenavn som inneholder de norske bokstavene Æ, Ø og Å, samt samiske tegn, da selskapet åpnet opp for dette torsdag denne uken.

- Det er helt klart mange som nå ønsker et domenenavn med norske vokaler. Bare i løpet av det første døgnet har vi mottatt over 100 domenesøknader, sier Erling Bergquist, daglig leder i Fastname.

    Les også:

Fastnames ordning fungerer slik at kundene gratis kan forhåndsbestille .no-domenenavn med norske vokaler. Disse blir sendt til Norid så snart det åpnes for slike registreringer. Når dette vil skje, er ennå ikke bestemt, men Norid har gitt løfter om at det skal skje i år.

- Dersom søknaden godkjennes av Norid, faktureres søkeren en registreringsavgift for domenenavnet.

Hvis flere søker om det samme navnet, vil avgjørelsen trolig tas ved hjelp av loddtrekning.

Bergquist påpeker at overgangen til de nye domenenavnene ikke nødvendigvis vil være uproblematisk. For mange bedrifter vil det være aktuelt å registrere slike domenenavn som et supplement for det norske publikum.

- Tegn som Æ, Ø og Å er jo ikke representert på internasjonale tastaturer, sier Bergquist og mener at det derfor kan være vanskelig for noen som sitter i utlandet å sende en e-post til en ansatt i for eksempel Kværner.

Til toppen