Stor interesse for FT-aksjer

Salget av aksjer i France Telecom til institusjonelle investorer er overtegnet 16 ganger. Tre millioner franskmenn - en million mer enn ventet - ønsker å kjøpe aksjer.

Salget av aksjer i France Telecom til institusjonelle investorer er overtegnet 16 ganger. Tre millioner franskmenn - en million mer enn ventet - ønsker å kjøpe aksjer.

I dag starter salget på aksjer i France Telecom. Den franske regjeringen setter prisen per aksje til FFR 187 (230 kroner), som er nær det høyeste nivået regjeringen tidligere har antydet som aktuelt prisnivå på aksjen.

Prisen reflekterer den sterke etterspørselen etter aksjer i France Telecom. Finansminister Dominique Strauss-Kahn mener regjeringen vil kunne få inn FFR 42 milliarder for 25 prosent av teleselskapet.

Det er i hovedsak institusjonelle investorer som har meldt sin interesse for aksjene, og salget av de 115 millioner aksjene som er øremerket er - ifølge Financial Times - overtegnet 16 ganger.

Rundt tre millioner privatpersoner har meldt sin interesse for aksjer, som er én million mer enn ventet. Derfor har regjeringen også økt antall aksjer som private får kjøpt fra 75 til 94 millioner aksjer.

Aksjen noteres på børsen i Paris og New York fra 20. oktober, men allerede nå omsettes aksjen i de uoffisielle markedene i Paris og London for rundt FFR 210.

I Italia opplever en de samme tendensene som i Frankrige, med sterk vekst i aksjeverdien på Telecom Italia. Mandag steg Telecom Italias verdi på Milano-børsen med 1 prosent til ITL 11.010.

Aksjene i en annen privatiseringsklar bedrift, Portugal Telecom, der 26 prosent skal selges senere i oktober, falt litt på London-børsen mandag. Onsdag offentliggjør den portugisiske regjeringen hva slags pris den vil ta for aksjene.

Til toppen