Stor, norsk platebutikk konkurs

Musikk-bransjen får kjenne presset i markedet. Hard konkurranse mellom platekjedene og konkurranse fra Internett, fører til at det blir stadig hardere for platebutikkene.

I dag måtte platebutikken Akers Mic gå til skifteretten. Sviktende platesalg og brann i hovedkvarteret er medvirkende årsaker til at selskapet gikk konkurs for andre gang, skriver dn.no.

Administrerende direktør og deleier i plateforhandlerkjeden Akers Mic, Trond Wikborg, bekrefter at selskapet er konkurs.

- Ja, jeg kan bekrefte det, sier Wikborg til dn.no.

I 2002 omsatte Akers Mic Butikkdrift for 67 millioner kroner, men hadde et underskudd på 4,4 millioner kroner. Akers Mic selger også DVD-filmer og multimedia, samt Hi Fi utstyr.

Trond Wikborg har siden 1984 stått bak plateforhandlerkjeden. Det er imidlertid ikke første gang Oslo-baserte Akers Mic har måttet gå til skifteretten. Også i 1999 gikk selskapet dundrende konkurs.

Dermed forsvinner de gjenværende Akers Mic-butikkene i Akersgaten, Liertoppen, Byporten og i Ski. Før konkursen i 1999 besto kjeden av tre forretninger i Oslo pluss utsalg i Drammen, Liertoppen, Ski, Sandnes, Bergen, Trondheim og Stavanger, skriver dn.no.

Til toppen