Stor oppgradering av BitTorrent

Fildelingsklienten BitTorrent kom denne uken ut i versjon 4.0.

Fildelingsklienten BitTorrent kom denne uken ut i versjon 4.0.

Det populære fildelingsprogrammet BitTorrent er kommet i en ny utgave, versjon 4.0. Den nye versjonen tilbyr et helt nytt, købasert brukergrensesnitt som blant annet gir tilgang til en rekke innstillinger som tidligere måtte gjøres i en teksteditor, for eksempel begrensning av opplastingshastigheten. Brukergrensesnittet er nå basert på GTK, i stedet for wxWidgets som ble benyttet tidligere.

Den nye versjonen husker hva brukeren gjorde da programmet ble lukket, skal tilby bedre ytesle og markerer BitTorrent-pakkene som bulkdata, noe som skal gjøre det enklere å priotere viktigere trafikk gjennom trafikkforming (traffic shaping).

Enkelte rapporter hevder at så mye som en tredjedel av all trafikken på Internett stammer fra BitTorrent og tilsvarende klienter. Selv om de mange bruker løsningen til å dele ulovlige kopier av blant annet film, musikk og dataprogrammer, er det også mange som benytter BitTorrent for å dele ut legale filer. Dette inkluderer ikke minst mange installasjons-CDer for Linux-distribusjoner.

BitTorrent 4.0 for Windows, Linux og som kildekode kan lastes ned fra denne siden. 4.0-versjonen for Mac OS X er foreløpig ikke klar.

Til toppen