Stor spenning før Dells resultatfremleggelse

Michael Dell har brukt et halvt år på å snu selskapet, og nå forventer markedet resultater.

Stor spenning før Dells resultatfremleggelse

Dell vokste seg store, og var en stund verdens største PC-leverandør, på å selge varene direkte til sluttkundene via telefon og internett. Det varte imidlertid ikke evig, og Dell ble forbigått av erkerivalen HP og deres mer tradisjonelle forhandlernett.

Gründeren Michael Dell måtte i januar i år gjennoppta stillingen som administrerende direktør for å snu skuta tilbake på rett kjøl. Ett av grepene han gjorde, var å gå bort fra Dells rendyrkede direktemodell.

Han inngå en forhandleravtale med verdens største butikkjede, Wal-Mart. De selger nå Dell PC-er fra 3.500 forskjellige gigantbutikker rundt om i USA.

Senere i dag skal Dell legge frem nye kvartalstall, og det knytter seg stor spenning til om hvor langt Michael Dell har kommet i omstillingen av selskapet.

Selskapet sluttet å oppgi egne prognoser for et år siden, som en følge av en intern etterforskning av regnskapspraksisen.

Aksjekursen har steget med 15 prosent siden Michael Dell tok tilbake kommandoen over selskapet, og med et år bak seg forventer markedet å se effekten av endringene han har gjennomført. Dersom han ikke leverer fremgang nå, kan det gå hardt utover selskapets aksjekurs.

Les mer om: