BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stor ytelsesøkning med 64 biters Citrix

Citrix har lansert sin første 64 biters løsning, med en ny utgave av Presentation Server.

11. okt. 2005 - 12:59

Citrix har samlet 3500 brukere til sin åttende årskonferanse i Las Vegas, iForum Global 2005. I den anledningen har leverandøren presentert en del strategiske prosjekter innen virtualisering, blant dem Project Tarpon for å streame applikasjoner og kjøre dem i lukkede miljøer på klienter framfor å installere dem sentralt fra, og Project Constellation som skal sørge for at Citrix holder sitt teknologiske forsprang også når Microsoft er klar med Longhorn.

I tillegg til disse strategiske prosjektene, har Citrix lansert sin første løsning for Windows Server 2003 x64, i form av en 64 biters versjon av Presentation Server, biten i Citrix-systemet som sørger for at brukerne får tilgang til applikasjonene sine, uavhengig av om de bruker PC, PDA eller smartphone.

Ifølge Citrix innebærer 64 biters versjonen et kraftig framskritt innen ytelse og kostnadseffektivitet.

Sammenliknet med 32 biters versjonen for Windows Server 2003, skal 64 biters versjonen kunne håndtere opptil 65 prosent flere brukere. Sammenliknet med Windows 2000 Server, håndterer Presentation Server for Windows x64 opptil tre ganger så mange brukere.

Citrix tilbyr en «applikasjonsbro» som gjør at 64 biters applikasjoner kan kjøres også av 32 biters klienter.

64 biters versjonen av Presentation Server kan sameksistere med eksisterende 32 biters utgaver i et felles servermiljø.

Den nye utgaven er utstyrt med teknologi som skal være i stand til å fjerne konflikter mellom applikasjoner og operativsystem, og også mellom applikasjoner. Det innebærer at Presentation Server kan ta seg av applikasjoner som ikke er tilrettelagt for terminaltjenester, og at man kan la flere utgaver av samme applikasjon kjøre på den samme serveren.

Andre ytelsesforbedringer gjelder en ny universell skriverdriver som gjør utskrifter opptil fem ganger så raske, og bedre håndtering av fjernarbeid, slik at blant pålogginger og filoverføringer går langt kjappere enn i dag.

Citrix mener at med disse forbedringene, reduseres kostnadene til server, datasenter og vedlikehold, samtidig som det blir enklere å forholde seg til hele infrastrukturen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.