DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Store dataproblemer hos politiet

Store dataproblemer hos politiet fører til at flere av politiets datasystemer er nede over hele landet. Det fører blant annet til lange passkøer flere steder.

Utstedelse av nytt pass er en av funksjonene som torsdag formiddag er satt ut av spill på grunn av dataproblemer som rammer flere av politiets systemer.
Utstedelse av nytt pass er en av funksjonene som torsdag formiddag er satt ut av spill på grunn av dataproblemer som rammer flere av politiets systemer. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
21. juni 2018 - 11:59 | Endret 21. juni 2018 - 14:16

Oppdatering: Torsdag ettermiddag meldte politiet at systemene i stor grad var i drift igjen.

– Politiet har IKT-problemer som berører flere av politiets systemer. Passystemet vårt er berørt av feilen, sier IKT-direktør Cato Rindal i Politidirektoratet i en pressemelding.

Også politiets epostsystem er ute av drift. Ved flere passkontor over hele landet meldes det om lange køer på grunn av problemene.

– Det er mulig å bestille vanlig pass, men på grunn av dataproblemene går dette noe saktere enn vanlig. Feilen berører ikke utstedelse av pass, det vil si at personer som allerede har bestilt pass, vil få disse i posten på vanlig måte, sier Rindal.

Det er uklart hvor raskt systemene kan være på plass igjen. Feilsøkingen er i full gang.

– Publikum kan kontakte politiet på vanlig måte. 02800 og nødnummeret 112 er uberørt av feilen, sier IKT-direktør Rindal.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.