Store Norske Leksikons skjebne på vent

Møtet Kunnskapsforlaget hadde med statsråd Kristin Clemet på mandag endrer ikke på forlagets beslutning. Oppdateringene av leksikonbasen slutter når permitteringene trer i kraft om kort tid.

Møtet Kunnskapsforlaget hadde med statsråd Kristin Clemet på mandag endrer ikke på forlagets beslutning. Oppdateringene av leksikonbasen slutter når permitteringene trer i kraft om kort tid.

Kunnskapsforlaget ba om et nytt møte med statsråd Kristin Clemet etter at anbudet ble vraket. Møtet ble holdt mandag, men det er fremdeles ikke tatt noen beslutning.

- Vi endrer ikke på arbeidet vi er i gang med. På fredag sendte vi permitteringsvarsel til 20 ansatte som jobber med kontinuerlige oppdateringer av Store Norske Leksikon, og oppdateringene opphører når permitteringene trer i kraft om cirka fjorten dager, sier Kunnskapsforlagets styreformann Kristenn Einarsson til digi.no.

Men selv om oppdateringene stopper, vil basen fortsatt bli opprettholdt og tilgjengelig for de som har betalt for tilgang til den. Dette er status inntil videre.

Permitteringene virker frem til regjeringen har fattet en avgjørelse.

- Under møtet presenterte vi de alternative mulighetene som finnes slik vi ser det, og Clemet har lovet en rask tilbakemelding på forslagene.

Hvilke alternative muligheter det dreier seg om, vil ikke Einarsson si noe mer om foreløpig.

- Er dere optimistiske etter møtet med statsråden?

- Vi oppfatter at i dette avgjørende punktet - om å videreføre en leksikal tradisjon om en nasjonal kunnskapsbase, så er statsråden mindre opptatt av dette spørsmålet enn det tyder på at enkelte stortingsrepresentanter er. Og også representanter i Fritt Ord (som tilbød å sponse leksikonbasen med ti millioner kroner - red. anm.).

Spørsmålet skal opp i Stortinget, og Einarsson mener utfallet det får der, vil være viktig for hva som skjer videre.
Cappelen-direktør Sindre Guldvog mener på sin side at Clemet viste sterk interesse for å bidra med midler til å skaffe en eller flere nasjonale kunnskapsbaser, melder NTB.

Nyhetsbyrået skriver at Clemet, ifølge Sindre Guldvog, var opptatt av at det skulle finnes et bredt fagmiljø, og at dette ikke bare skulle utvikles ett sted.

- Det er litt avgjørende hvordan partene spiller sine kort, at de viser vilje til positiv dialog og ikke bare er opptatt av å forsøke å utkonkurrere den annen part, sier han til NTB.

Til toppen