IT I SKOLEN

Støre vil stanse den ukritiske digitaliseringen i skolen

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier han er nedslått over de dårligere resultatene i norsk skole. Han vil stanse den ukritiske digitaliseringen.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er bekymret over effektene av digitaliseringen i skolen. Her er han avbildet under et arrangement i oktober.
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er bekymret over effektene av digitaliseringen i skolen. Her er han avbildet under et arrangement i oktober. Foto: Are Thunes Samsonsen
19. des. 2023 - 11:49

Statsministeren uttrykte tydelig bekymring for utviklingen i norsk skole da han han holdt sin halvårlige pressekonferanse tirsdag. Han viste til at årets Pisa-undersøkelse avdekket svakere resultater blant norske skoleelever og kalte det nedslående.

Han pekte på en feilslått satsing på digitalisering i skolen som en av årsakene.

– Vi vet at elevene er blant dem som har minst leseglede – fra bok eller papir – så vet vi at motivasjonen faller og fraværet øker. Skjermbruken øker utenfor skolen, men også i skolen. Dette uroer mange foreldre og også besteforeldre, sa Støre.

Han sier regjeringen neste år vil ta grep for å endre opplæringen i skolen, få tilbake bøkene og få skjermbruken ned.

– Vi vil fremme en bedre balanse mellom penn og tastatur, mellom skjerm og papir, og vi vil stoppe det jeg vil gå så langt som å kalle den ukritiske digitaliseringen. Det digitale har en rolle, men har fått for stor rolle, sa Støre. 

Stavanger 20240115. 
Statsminister Jonas Gahr Støre og kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun besøker Rennesøy ungdomsskole i Stavanger.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Les også

Kunnskapsministeren vil stanse «ukritisk digitalisering» i skolen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.