AVTALER & KONTRAKTER

Storkunder dropper Notes

– Har hindret innovasjon

Flere storkunder forlater nå IBM Notes, tidligere Lotus Notes. Vinnerne er Microsoft og Google.
Flere storkunder forlater nå IBM Notes, tidligere Lotus Notes. Vinnerne er Microsoft og Google. Bilde: Iain Masterton / Alamy/All Over Press
14. okt. 2013 - 08:10

De siste par ukene har de dårlige nyhetene stått i kø for IBM og deres gruppevare Notes. Først meldte hvitevareleverandøren Whirlpool at deres 68.000 ansatte migrerer til Google Apps.

Nå melder den svenske avisen ComputerSweden at dekkgiganten Goodyear Dunlop også sier farvel. De tar med sine 50.000 brukere til Microsofts nettskytjenester.

– Vi kjenner at Notes har hindret oss når det gjelder innovasjon og teknologi. Dekkbransjen er ikke spesielt utviklet, og vi har tatt denne beslutningen for å komme oss ut av bakvannet og i forkant, sier IT-sjef i Goodyear Dunlop Tires sitt svenske datterselskap, Alexander Rydbeck, i en kommentar til ComputerSweden.

En viktig årsak Rydbeck peker på er vanskeligheter med å integrere Noters til ulike nettskytjenester samt tilgjengelighet på mobiltelefon og nettbrett. I første rekke vil migrasjonen skje ved at de ansatte får e-posttjenesten levert via Microsofts nettsky, hvor det foregår et pilotprosjekt i Nord-Amerika.

En annen stor Notes-kunde som velger å skrote systemet til fordel for Microsoft er den norsk-svenske dagligvareaktøren ICA. Deres 20.000 ansatte skal begynne å bruke e-post og kalender levert fra Microsoft på deres Office 365-plattform. Dette meldte ComputerSweden forrige uke.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.