Stort minus for 3G-operatør

Mobiloperatøren 3 sliter med å tjene penger på UMTS-satsingen. Det kan bety utsatt lansering i Norge.

Mobiloperatøren 3 sliter med å tjene penger på UMTS-satsingen. Det kan bety utsatt lansering i Norge.

Hong Kong-baserte Hutchison Whampoa, som eier mobiloperatøren 3 (Tre ab) sammen med svenske Investor, har langt igjen til plusstall i 3G-satsingen.

Mobiloperatøren tilbyr 3G-tjenester gjennom eget nett blant annet i Sverige og Danmark, men har ennå ikke lansert noen 3G-satsing i Norge til tross for at selskapet har kjøpt en lisens.

Hutchinsons 3G-virksomhet fikk et netto tap på totalt 8,9 milliarder Hong Kong-dollar i første halvår 2004. Før skatt og finanser endte underskuddet på 12,2 milliarder Hong Kong-dollar, ifølge Bloomberg.

Så lenge mobiloperatøren 3 ikke går med overskudd i utlandet, kan det bety at selskapet vil drøye med å lansere et 3G-tilbud i Norge.

Hutchison Whampoas koncernchef Canning Fok er imidlertid overbevist om at 3G-satsingen skal nå break even-nivå og etterhvert positiv kontantstrøm i slutten av 2005.

Mobiloperatøren 3 er etablert i sju land, og har i dag til sammen 3,2 millioner mobilkunder mot èn million kunder i mars 2004.

Selskapet har 150 000 3G-kunder i Sverige og 50 000 kunder i Danmark. Snittinntekten per kunde (ARPU) i de to landene er på 364 kroner/kunde.

Til toppen