IT-NORGE

Stort sett vekst i norske IT-budsjetter

Bare 8 prosent har gjennomført kutt, viser en undersøkelse fra Synovate.

9. aug. 2011 - 08:03

En undersøkelse blant IT-sjefer i store norske virksomheter, gjennomført av Synovate på oppdrag fra IT-konsulentselskapet Steria, viser at IT-budsjettene i disse selskapene stort sett vokser.

26 prosent av respondentene melder om en oppjustering på ti prosent eller mer. 8 prosent melder om en nedjustering. 63 prosent melder som stort sett uendrede IT-budsjetter.

– Veksten i it-budsjettene fortsetter fra i fjor, og fremstår som sunn. Samtidig ser vi at bare 8 prosent av de norske bedriftene og organisasjonene i undersøkelsen har kuttet i sine budsjetter. Dette er det laveste tallet siden finanskrisen, forteller Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria Norge.

En tilsvarende undersøkelse i Sverige og Danmark, viser at IT-budsjettene tenderer til å vokse der også, men i noe mindre grad enn i Norge. 17 prosent av større svenske virksomheter har økt IT-budsjettene med mer enn 10 prosent i år, mens 9 prosent har kuttet. I Danmark er de tilsvarende andelene 22 prosent og 18 prosent.

En sammenlikning av budsjettandelene som går til drift og vedlikehold kan tyde på at IT utnyttes mer effektivt i Sverige og Danmark enn i Norge.

Nesten fire av ti norske bedrifter bruker minst 60 prosent av IT-budsjettene til drift og vedlikehold. Den tilsvarende andelen i Danmark og Sverige er tre av ti.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.