BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stortinget på besøk hos Telenor

Det er forskjell på folk - noen må sende brev for å få frem sitt syn, andre får hele Samferdselskomiteen på besøk.

22. okt. 2002 - 14:23

Det foregår en intenst kamp for å overbevise Stortinget om behovet for å utsette løftene om utbygging av nettene for neste generasjons mobiltelefoner. For både nettverksutstyret og UMTS-telefonene er forsinket.

For å sikre seg UMTS-lisenser, avga Telenor, NetCom og Tele2 høye løfter om raskt å dekke Norge med UMTS-nett. Får selskapene nå utsette sine løfter, kan de spare milliarder.Dagens Næringsliv forteller i dag at NetCom har sendt et brev til Samferdselsdepartementet der de ber om to års utsettelse. digi.no har fått tak i brevet der NetCom ytterligere svartmaler situasjonen i et forsøk på å sikre seg en utsettelse.

Les også:

Telenor har valgt en mer direkte måte å påvirke Stortinget på. I stedet for å sende et brev til departementet som man så håper skal sendes videre til Stortinget, har Telenor gått rett på Stortinget - og det skjer ikke i brevs form.

digi.no kan fortelle at hele Samferdselskomiteen i ettermiddag er i møte med Telenor-ledelsen - hos Telenor på Fornebu. Fordi ikke alle stortingsrepresentanter kan sette seg inn i alle saker, avgjøres de fleste saker i realiteten i komitéen og av deres spesialiserte representanter. Telenor har derfor fått hele juryen på besøk.

- Samferdselskomitéen er på besøk hos oss i dag for å få en generell gjennomgang av Telenors virksomheter, bekrefter pressetalsmann Dag Melgaard overfor digi.no. De får dermed også møte Baksaas for første gang.

At Telenor vil ta opp UMTS-utsettelsen, den helt overlegent viktigste og i tid mest presserende saken, er åpenbart, men Melgaard kan ikke bekrefte dette.

- Har dere ofte møter med hele samferdselskomiteen?

- Ja, med jevne mellomrom, men det er første gang de kommer på besøk hos oss, for denne gangen får de også en omvisning i våre nye lokaler på Fornebu, forteller Melgaard.

- Får Telenor noen særbehandling fordi dere er primært eid av staten eller er det fordi dere er så store - det er vel ikke alle som før besøk av den samlede komiteen?

- Nja, det får du spør komitéen om, svarer Melgaard.

digi.no får vite at møtet varer i flere timer - så lang tid komitémedlemmene har.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.