KARRIERE

Studentene strømmer igjen til NITH

Mens det er en generell nedgang i søknader til IT-studier, melder NITH om rekordstor interesse.

25. sep. 2006 - 11:17

Det er en kjent sak at Norges Informasjonsteknologiske Høgskole (NITH) har slitt siden 2001 med glisne klasserom og dårlige søkertall.

Men nå har pendelen snudd, og en pressemelding fra NITH forteller om 20 prosent vekst i antall studenter. Det er spesielt jenteandelen som har vokst kraftig hos NITH, og IT-høyskolen har andre år på rad har hatt en positiv økning i antall studenter.

Rektor Bjørn Hanssen mener det er påfallende at NITH øker antall når det samtidig meldes om nedgang gjennom Samordna Opptak (SO) på nettopp IT-studier.

Han tror veksten henger sammen med at høgskolen i 2005 gjorde en helomvending med studietilbudet til mer kreative og markedstilpassede studieprogrammer. Allerede i fjor ble det klart at omleggingen var vellykket med en vekst på over 60 prosent nye studenter.

Hansen forteller at det er de kreative studieprogrammene som tiltrekker seg flest studenter, mens de tradisjonelle IT-studiene innen programmering har nedgang. Webkommunikasjon er det mest populære studieprogrammet for andre året på rad, tett etterfulgt av spillprogrammering og interaktivt design.

I takt med økningen til de kreative IT-studiene, øker også andelen av jenter ved NITH. Jenteandelen blant de nye studentene har vokst med 40 prosent, og antall kvinnelige studenter ved NITH er nå dobbelt så mange som i fjor.

Masterutdanningen innen IT-ledelse og distribuerte systemer ved NITH viser en stabil utvikling. Høyskolen har hatt samme antall studenter i flere år. De fleste masterstudentene ved NITH kommer direkte fra næringslivet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.