Studenter får tilbud om Microsoft-karriere

72 studieplasser skal fylles opp med kandidater som senere skal jobbe hos Microsoft-partnere.

Studenter får tilbud om Microsoft-karriere

72 studieplasser skal fylles opp med kandidater som senere skal jobbe hos Microsoft-partnere.

Etterspørselen etter gode IT-hoder er for tiden stor, og mange selskap opplever å være utsolgt på kompetanse og konsulenttjenester. IT-bedriftene gjør derfor mange kreative grep for å selv utvikle gode kandidater. Blant annet skal IBM etablere en egen SAP-skole, der de skal utdanne 100 SAP-konsulenter.

Microsoft Norge på sin side etablerer nå Microsoft University sammen med sine partnere, og benytter seg av de de kaller «speed-dating» for å finne den beste kombinasjonen mellom søker og bedrift.

Microsoft Norge reiser i disse dager landet rundt rundt på høyskoler og universiteter for å presentere Microsoft University. 72 studieplasser skal fylles opp med flinke, nyutdannede kandidater som så skal videre inn i jobb som konsulenter, utviklere og selgere hos Microsofts partnere.

    Les også:

I første omgang vil Microsoft University tilby opplæring innen Microsoft Dynamics CRM, Microsoft Dynamics NAV (ERP) og portalteknologien SharePoint. Disse forretningsområdene er valgt ettersom det her er spesielt stor etterspørsel etter kompetanse.

Administrerende direktør i Microsoft Norge, Knut Aasrud, forteller at Microsoft University er et direkte resultat på tiltak for å skaffe kvalifisert arbeidskraft til partnere. Samtidig ønsker man å gi norske studenter en unik mulighet til å lære seg ledende teknologi.

Rekrutteringen til Microsoft University er nå i gang landet rundt. Søknadsfristen er satt til 30. mars, og aktuelle søkere vil bli invitert til innledende intervjurunder. Intervjurundene innebærer blant annet intervjuer hos Microsofts partnere. I juni signereres kontraktene og i august starter Microsoft University i Oslo.

- I to måneder vil studentene veksle mellom å sitte på skolebenken og å tilegne seg praktisk erfaring hos partneren. Etter eksamen, i form av sertifisering på den aktuelle teknologien, starter kandidatene i et engasjement eller fast ansettelse hos utvalgte Microsoft-partnere i Norge, sier Aasrud.

Microsoft har jobbet tett sammen med sine partnere for å utvikle et attraktivt og grundig konsept. Lars Erik Johannessen, administrerende direktør i Avenir, er blant dem som ser fram til å møte kandidatene.

De neste ukene vil Microsoft være tilstede på blant annet Høgskolen i Telemark, Høgskolen i Bergen, Høgskolen i Østfold, Høgskolen i Gjøvik og NTNU for å rekruttere studenter.

Til toppen