Studenter strømmer til Microsoft University

Det tilbys betalt opplæring og sertifisering, og man tar gjerne inn folk med annen bakgrunn enn IT.

Studenter strømmer til Microsoft University

Det tilbys betalt opplæring og sertifisering, og man tar gjerne inn folk med annen bakgrunn enn IT.

IT-bransjen har over flere år slitt med å finne kvalifiserte kandidater til jobber som krever både forståelse på tekniske løsninger og kundepleie.

Nå går Microsoft nye veier, og tilbyr et såkalt Microsoft University med betalt opplæring, sertifisering innenfor et produktområde og fast jobb til studenter med ulik faglig bakgrunn.

Prosjektleder Cathrine Korshamn i Microsoft Norge forteller til digi.no at Microsoft sammen med 23 partnere har fått inn flere hundre søkere til skolen.

Kravet for å komme inn er minimum 3 års høyere utdannelse, men skolen åpner for langt flere enn bare IT-studentene.

– Vi har fått søkere fra både BI og andre høyskoler og universiteter fra hele landet med økonomi og markedsføring eller annen allmennfaglig bakgrunn som fagfelt, forteller Korshamn til digi.no.

Det er spesielt behovet for konsulenter på CRM og ERP Microsoft vil utdanne. Etter fire til seks ukers kurs skal kandidaten jobbe operativt ute hos kunden.

– Alle skal være ansatt ett år etter at de er rekruttert, dersom alt fungerer slik det skal, sier Korshamn.

Microsoft University har ekspandert fra 53 plasser i fjor til 140 i år. Alle i fjor er nå fast ansatte hos enten Microsoft Norge eller hos partnere, som er alt fra store børsnoterte selskaper til små konsulentselskaper.

Dette er de fem områdene som Microsoft tilbyr produktspesialisering:

  • Microsoft Dynamics CRM
  • Microsoft Dynamics AX
  • SharePoint
  • Sikkerhet
  • .NET-utvikling

(OBS: I den opprinnelige utgaven av denne artikkelen, var listen ovenfor gjengitt feil. Vi beklager. Korrigert kl 1005 6.3.2088)

Til toppen