Styr mobilen med fingerbevegelser

Hvorfor betale for berøringsskjerm når du kan bruke kameraet?

Styr mobilen med fingerbevegelser

Hvorfor betale for berøringsskjerm når du kan bruke kameraet?

De mest avanserte mobiltelefonene har i dag berøringsskjerm, noe som betyr at brukeren benytter fingrene eller en stylus til å kontrollere hva som skjer på skjermen. Ulempen med dette er at skjermen må berøres, og bruker man fingrene, blir den fort flekkete.

Det israelske selskapet EyeSight skal i løpet av mai begynne å tilby en alternativ løsning gjennom Nokias Ovi Store for Symbian-baserte mobiler. Denne løsningen skal tilby berøringsfri kontroll over en del av mobilens funksjoner, blant annet for å skru av lyden på mobilen. Et vink med hånden skal være tilstrekkelig.

EyeSights løsning tar ifølge EE Times i bruk programmeringsgrensesnittet til kameraet i Nokias S60-basert mobiler. Ved hjelp av bildeprosessering gjenkjenner programvaren bevegelser som fanges opp av mobilens kamera og oversetter dem til kommandoer.

Under Nokia Developer Summit i Monaco i forrige uke, viste en representant for EyeSight hvordan man ved hjelp av programvaren kan bla gjennom bilder, rulle websider opp og ned, eller å styre musikkspilleren på mobilen, uten å berøre skjermen. Bevegelsene kan også benyttes i forbindelse med enkelte spill.

Mobilbrukeren benytter hånden foran kameraet til å styre mobilen.
Mobilbrukeren benytter hånden foran kameraet til å styre mobilen.

Algoritmen som brukes fungerer i dag med ARM-baserte multimedieprosessorer og S60-plattformen. Selskapet skal også ha laget en versjon for Qualcomms Brew-plattform, mens en versjon for Windows Mobile skal bli gjort tilgjengelig om ikke så lenge.

På spørsmål om løsningen også kan gjøres tilgjengelig for Apples iPhone, svarer EyeSight-sjef Itay Katz at det kan la seg gjøre så snart Apple åpner opp programmeringsgrensesnittet for iPhones kamera.

EyeSight vil også tilby løsningen direkte til mobilleverandører. Lisensen skal koste under 20 dollar per enhet-

- Det vil bli mye billigere enn å integrere en berøringsskjerm, sier Katz til EE Times.

Til toppen