JUSS OG SAMFUNN

Sudan truer med «kyberjihad»

Unge opposisjonelle som mobiliserer med Facebook og Twitter, skal få kjørt seg.

24. mars 2011 - 13:41

Regjeringspartiet i Sudan, National Congress Party (NCP) som militærkuppet seg til makta i 1989, advarer opposisjonen mot å bruke Internett til å organisere protester, går det fram av et oppslag i Sudan Tribune.

NCP hevder at de har egne «kyberjihadister» som står klare til å «knuse» dem. De vil mobilisere sine «kyberbataljoner» dersom unge og opposisjonelle fortsetter å motarbeide myndighetene gjennom sosiale tjenester som Facebook og Twitter.

Det har vært demonstrert offentlig mot Sudans regjering i Khartoum ved to anledninger siden nyttår, henholdsvis 30. januar og 21. mars, altså mandag denne uken. Ifølge NCP besto demonstrantene av studenter som støtter opprørere i Darfur, av «kommunistisk grums» og av avhoppere fra NCP med en agenda diktert av utenlandske interesser.

Opposisjonen bruker sosiale tjenester i sitt arbeid for å samle støtte mot regimet. Blant oppgavene til NCPs kyberjihadister er å lede «forsvarsoperasjoner» på nett. Opposisjonens Facebook-grupper er påført innlegg der det advares mot å delta i protestaksjoner og mot å gå utlendingers ærender.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.