Sudan truer med «kyberjihad»

Unge opposisjonelle som mobiliserer med Facebook og Twitter, skal få kjørt seg.

Sudan truer med «kyberjihad»

Unge opposisjonelle som mobiliserer med Facebook og Twitter, skal få kjørt seg.

Regjeringspartiet i Sudan, National Congress Party (NCP) som militærkuppet seg til makta i 1989, advarer opposisjonen mot å bruke Internett til å organisere protester, går det fram av et oppslag i Sudan Tribune.

NCP hevder at de har egne «kyberjihadister» som står klare til å «knuse» dem. De vil mobilisere sine «kyberbataljoner» dersom unge og opposisjonelle fortsetter å motarbeide myndighetene gjennom sosiale tjenester som Facebook og Twitter.

Det har vært demonstrert offentlig mot Sudans regjering i Khartoum ved to anledninger siden nyttår, henholdsvis 30. januar og 21. mars, altså mandag denne uken. Ifølge NCP besto demonstrantene av studenter som støtter opprørere i Darfur, av «kommunistisk grums» og av avhoppere fra NCP med en agenda diktert av utenlandske interesser.

Opposisjonen bruker sosiale tjenester i sitt arbeid for å samle støtte mot regimet. Blant oppgavene til NCPs kyberjihadister er å lede «forsvarsoperasjoner» på nett. Opposisjonens Facebook-grupper er påført innlegg der det advares mot å delta i protestaksjoner og mot å gå utlendingers ærender.

Til toppen