Sultne på billig britisk telemåltid

Dårlige kvartalstall fra British Telecom (BT) har redusert børsverdien på teleselskapet så mye at flere nå vurderer om det lar seg gjøre å kjøpe britenes gamle telestolthet.

Dårlige kvartalstall fra British Telecom (BT) har redusert børsverdien på teleselskapet så mye at flere nå vurderer om det lar seg gjøre å kjøpe britenes gamle telestolthet.

For ifølge The Sunday Times har flere aktører satt igang sine bankforbindelser med å regne på hva det vil koste å kjøpe BT. Billigere blir det neppe. I utgangspunktet er BTs børsverdi for tiden "bare" knappe 800 milliarder kroner, som er under det halve av for eksempel Deutsche Telekom er verdt.

Og det tyske teleselskapet blir sett på som en av de mest aktuelle kandidatene sammen med amerikanske SBC, som nylig fusjonerte med Ameritech, skriver avisen som legger til en tredje kandidat som også kan tenkes å tre inn som British Telecom (BT) redningsmann; AT&T. For BT og AT&T har allerede etablert et tett samarbeid gjennom sin felles internasjonale satsing i selskapet Concert, som i fjor ble revitalisert.

BTs dårlige kvartalstall ventes å bety større eller mindre omlegginger i BT, både med tanke på å skille ut deler av virksomheten og bytte ut deler av ledelsen. Men den største kan altså likevel bli et fiendtlig bud på selskapet. For tyske teleselskapet vil det være fornuftig siden selskapet allerede vil møte en hard britisk motstand på sitt hjemmemarked etter salget av Mannesmann til britiske Vodafone sist uke.

Det tyske teleselskapet er møtt med større interesse fra aksjemarkedet etter at planene om å skille ut Internett og mobilvirksomheten ble kjent i fjor, men først og fremst vil et eventuelt bud på BT bety at selskapet for alvor internasjonaliserer seg. Selskapets aktiviteter så langt har vært gjennom Global One, som nå er solgt til France Telecom og en fallert og for lengst avskrevet Asia-satsing for flere år siden. Dessuten har selskapet investert noe i Østerrike, men så langt heller lite i noen av de store telekommarkedene i Europa, i motsetning til BT.

Til toppen