Sun bygger broer mellom alle Java-ene

Sammen med ny Java-logo, understreker Sun behovet for å bygge broer mellom de fire versjonene av Java som florerer i dag.

Sammen med ny Java-logo, understreker Sun behovet for å bygge broer mellom de fire versjonene av Java som florerer i dag.

På JavaOne i San Francisco understreker Sun behovet for å gjøre det enklere å forholde seg til de fire ulike variantene av programmeringsspråket. Disse retter seg til henholdsvis servere (J2EE eller Java 2 Enterprise Edition), PC-er og liknende (J2SE eller Java 2 Standard Edition), mobile klienter (J2ME eller Java 2 Micro Edition) samt smartkort (Java Card). (Alle er behørig beskrevet på Suns nettsted for Java.)

Det er ikke snakk om å kutte ut disse fire kategoriene som jo henvender seg til maskiner med svært ulik prosesseringsstyrke. Men Sun vil at overgangene skal være enklere, og at det nye utviklingsverktøyet Rave (se artikkelen Forenklet Java-verktøy demonstreres på JavaOne) på sikt skal kunne brukes til å lage applikasjoner til både servere og forskjellige typer klienter.

Programvaresjef Jonathan Schwartz i Sun presenterte et brobyggingsinitiativ kalt One Java, samtidig som han avduket den nye logoen som skal spille en stor rolle i selskapets markedsføring de kommende månedene (se artikkelen Christina skal selge Java). Målet er både å gjøre Java til et kjent forbrukermerke, og å øke tallet på Java-utviklere til ti millioner. I dag mener Sun at det er tre millioner Java-utviklere, mens analyseselskapet Gartner mener tallet er halvparten så høyt.

Til toppen