BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun bytter Norges-sjef

Daglig leder Per Rune Iversen (bildet) i Sun Norge sluttet mandag som daglig leder i selskapet.

Pål Leveraas
21. juni 1999 - 16:18

Han erstattes av en midlertidig utnevnt daglig leder i selskapet, Stein Erik Skogeng.

Finansavisen skrev i dag at Sun har vært en katastrofe i Norge. Det har selskapet åpenbart tatt ad notam, og i ettermiddag kom meldingen om at Iversen forlater selskapet.

- Jeg kommer til å være ansatt i ytterligere seks måneder, og kommer til å bruke tiden til å se meg om etter nye utfordringer, sier Iversen til digi.no.

Iversen har vært ansatt i Sun i nesten ti år, først i den svenske avdelingen av selskapet, og fra 1994 med oppstarten av det norske datterselskapet.

Analytiker Kirsten Ludvigsen i IDC sier til Finansavisen at årsakene til Suns Norges-problemer ikke bare kan tilbakeføres til svikten i oljemarkedet. "Resten av markedet har vokst, og vi vet at det har vært muligheter for Sun også. Selskapet har fått problemer som en følge av omleggingen av partner-strategien", sier hun i følge papiravisen.

Ark Skrivervik har tonet ned sin satsning på Sun etter at Skrivervik mistet sin monopol-situasjon og måtte finne seg i å dele Sun-markedet med aktører som Amdahl, ICL og CMA.

Til digi.no sier markedssjef Terje Biringvad at partnerstrategien har vært vellykket. - Det er et krav at vi skal ha multiple kanaler i EU/EØS-markedet, og vi har også ønsket en bredere plattform for vårt videresalgsapparat, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.