BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun deler ut gratis "norsk" Office-kopi

I juni er Sun klar med Staroffice 5.2, en kopi av Microsofts Office-samling. 5.2 er halvveis norsk, men svenskene og danskene får komplette versjoner.

2. mai 2000 - 13:37
Sun har gått til frontalangrep på Microsoft og deres Office-programpakke. I løpet av juni vil Sun møte Microsoft tyngre, både med en halvnorsk versjon og med en Internett-versjon.

Sun sier de vil la deg velge. Har du ikke Internett eller bare analogt modem, bør du skaffe deg en Staroffice-CD og installere programsamlingen. Har du ISDN eller raskere, kan du bruke programmene over Internett.
Les mer om Staroffice:
Sun deler ut Office-konkurrent - gratis
Supert alternativ til MS Office
StarOffice på lommedata'n
Ny utgave av gratis kontorsystem
Det er ikke Sun som skal dele ut Staroffice over Internett, men internett-leverandører eller selskaper som leier ut programvare (ASP).


- Vi er i kontakt med Nextra, Infostream, EDB Business Partner, Telenor Bedrift, Merkantildata/Getronics og Siemens. Disse selskapene vil dele ut Staroffice til bedriftene billig eller gratis, sier Skrivervik.

De store leverandørene vil tilby Staroffice koblet sammen med bedriftkundens andre systemer, for eksempel økonomisystem og dokumentlagring. Sun sier de deler ut Staroffice fordi de tror at de vil selge flere servere.

Sun-sjefen forteller at han arbeider med å få offentlig sektor interessert.
- Office koster over 4.000 kroner pakken. Staroffice er derfor særlig attraktivt for offentlig forvaltning og Forsvaret, mener Skrivervik.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.