BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun kjøper norsk supernett-teknologi

Sun har kjøpt deler av norske Dolphin, et selskap som lager supernettverkskort for å koble sammen servere. Men akkurat hva og for hvor mye vil ikke Sun si.

31. mai 2000 - 14:01

Nok et norsk teknologiselskap er slukt av en utenlandsk kjempe. Sun offentliggjorde i dag at de har kjøpt deler av det norske Dolphin Interconnect Solutions, en av de gjenværende bitene fra gamle Norsk Data.

Det norske selskapet lager ekstremt kraftige nettverkskort som brukes til å koble sammen servere som skal dele på arbeidsoppgaver. I dag selger Dolphin kort med en overføringsfart på 500 Mbit i sekundet. Sammenkobling av servere i klynger er teknologi som er i vinden, men Dolphin har slitt med underskudd i mange år og snek såvidt over i et lite pluss i fjor.

Les mer om Dolphin:
Dolphin håper på lønnsomhet i 1999
Internasjonalt forum for Dolphins klyngeteknologi
Norsk superdata gir 19,2 GFlops

Dolphin-teknologien har dog store muligheter, for Internett-bransjen har et stort behov for å koble sammen hele parker av Internett-servere. Dette krever enorm båndbredde, noe som har fått Microsoft, IBM, Cisco, Intel, Compaq og HP til å bli enig om Infiniband, en ny standard for sammenkobling av servere og annet utstyr.


Det er for utviklingen av Suns Infiband-produkter at selskapet har kjøpt Dolphin. Det er ikke mye de to selskapene vil fortelle om oppkjøpet, men avtalen innebærer at Sun overtar 18 ansatte fra Dolphin som nå får jobb i Suns Oslo-baseret utviklingssenter for Infiniband-løsninger.

Hvor mye Sun har betalt, hvilken(e) teknologier de får med seg og hva Dolphin sitter igjen med vil hverken Mark A. Canepa, sjef for Suns mellomstore servere, eller Pat Daren, administrerende direktør i Dolphin si noe om.

Men etter hva digi.no forstår er det primært brikkedesign-folk Sun Overtar, altså de som skal omsette forskning og utvikling til reele produkter. Dolphin insisterer i hvert fall på at de fremdeles sitter igjen med sine sentrale utviklingsressurser og at selskapet vil fortsette utviklingen av sine server-kort.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.