Sun og Intel: Solaris til Merced

Sun og Intel inngikk tirsdag en avtale at Sun skal utvikle en Solaris-utgave for Intels 64-bit Merced-teknologi.

Sun og Intel inngikk tirsdag en avtale at Sun skal utvikle en Solaris-utgave for Intels 64-bit Merced-teknologi.

Intel tok i forbindelse med avtalen et stort skritt i retning av å erobre markedet for høy-ytelses servere. Ifølge Wired News har selskapet i dag en stor andel av markedet for servere i prisklassen under 25.000 dollar, og sikter nå mot markedet for de toppserverne

Avtalen som gjør at Intel og Sun kan utveksle teknologier for halvledere, programvare og systemer, gjør at Intel får haik opp i høy-ytelsesmarkedet hvor Sun er sterkest.

John Miner, president for Intels konsernservergruppe, fortalte ifølge Wired News under tirsdagens pressekonferanse at avtalen vil la Intel få fotfeste innen markedet for nettverksdatabehandling for bedrifter. Intel håper å se at Merced-brikken vil trenge inn i høy-ytelsesmarkedet som Sun fokuserer på.

- Dette er en betydelig milepæl i evolusjonen av denne industrien slik den demonstrerer hvor to selskaper med et komplekst forhold kan konstruere en vinn-vinn avtale som respekterer åndsverk, sier Miner i en pressemelding.

- Denne avtalen med Sun signaliserer at Intels data- og nettverksprodukter vil bli viktige elementer i en organisasjons infrastruktur for data.

Siden Intel annonserte Merced-teknologien, har selskapet knyttet se til en rekke partnere som planlegger å støtte innsatsen som gjøres for å lage datamaskiner eller programvare som bruker brikken. Men avtalene med Sun er ifølge Wired News den første som involvere krysslisensiering av patenter.

digi.no kommer tilbake til saken utover dagen.

Til toppen