BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun tar markedsandeler

Med en omsetningsvekst på 19 prosent i det avvikende regnskapsårets første kvartal, er det klart at Sun tar markedsandeler fra IBM og Hewlett-Packard.

Eirik Rossen
17. okt. 1998 - 00:27

Tallene gjelder kvartalet fram til 27. september. Sammenliknet med tilsvarende kvartal i fjor vokste omsetningen med 19 prosent til 2,5 milliarder dollar, mens driftsresultatet økte med 21 prosent til 198 millioner dollar. Resultatet før skatt ble svekket til 114 millioner dollar grunnet bokføring i tilknytning til overtakelsen av Net Dynamics.

Sun mener økningen i omsetning gjenspeiler solid vekst innen både arbeidsstasjoner og tjenere. Konkurrenter som IBM og Hewlett-Packard vokser under halvparten så raskt.

Japan skal være et svakt område, mens det går svært bra i Nord-Amerika og Europa.

Administrerende direktør Per Rune Iversen i Sun Norge sendte ut en pressemelding for et par dager siden der han lover å doble årsomsetningen fra 500 millioner kroner til én milliard innen tre år, ved å satse på storkunder innen bank og finans, olje og gass, industri, offentlig forvaltning, og utdanning og forskning. Nye satsingsområder er ressursforvaltning (ERP eller "enterprise resource planning") og åpne lagringssystemer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.