Sun vil kapre 150 store HP-kunder

Sun har fornyet et program med spesielt gunstige betingelser til HP-kunder som bytter til Solaris.

Sun har fornyet et program med spesielt gunstige betingelser til HP-kunder som bytter til Solaris.

I juli i fjor opprettet Sun et program kalt «HP Away» for å lokke misnøyde bruker av Hewlett-Packards Alpha-servere over til Sparc-maskiner og Solaris. I februar i år ble programmet utvidet til å omfatte også brukere av HPs PA-Risc-baserte servere.

HPs siste kvartalstall avdekket store problemer innen serveravdelingen. Det har fått Sun til å øke satsingen på HP-Away-programmet, skriver Wall Street Journal. Da tallene ble lagt fram, siterte avisa analytikere som mener at HP skvises mellom Dell for Intel-baserte maskiner, og spesielt IBM for de dyrere serverne, blant annet stormaskiner.

    Les også:

For å komme sterkere med på denne skvisingen av HP, vil Sun tilby svært gunstige betingelser for kunder som velger å bytte ut HPs Unix-maskiner med Solaris-drevne servere fra Sun. Alle betalinger vil kunne utsettes til 2005, og Sun vil ikke kreve rente i utsettelsesperioden, heter det. De som velger å bytte fra HP Unix til Solaris på Suns Opteron-baserte servere, vil dessuten på 40 prosent rabatt.

Senior vice president i Sun, Larry Singer, som har ansvaret for HP Away-programmet, sier til avisa at målet er å kapre 150 HP-kunder og generere 200 millioner dollar i omsetning innen august neste år. Det første HP Away-programmet, som var rettet mot Alpha- og Tru64-brukere, lokket i fjor til seg 50 store HP-kunder på fire måneder. Sun benyttet seg av seks spesialiserte konsulentselskaper og spesielt innrettede verktøy for å realisere disse overgangene.

HP har besluttet å avslutte både Alpha- og PA-Risc-plattformene, til fordel for servere basert på Itanium, opprinnelig et felles prosjekt mellom HP og Intel. Itanium har ikke svart til forventningene, og i visse tilfeller har HP også utsatt planlagte oppdateringer av de utgående plattformene. Det har skapt et grunnlag for misnøye i kundekretsen, som Sun nå prøver å fiske i.

Til toppen