Sun vurderer å kjøpe opp Novell

Sun sliter, men har fet lommebok. Nå vurderer Scott McNealy i Sun å kjøpe Novell, noe som kan skape en konflikt med Linux.

Sun sliter, men har fet lommebok. Nå vurderer Scott McNealy i Sun å kjøpe Novell, noe som kan skape en konflikt med Linux.

Oppkjøp holdes vanligvis svært til de er helt avklart - enten som gjennomførte eller helt skrinlagte. Det er derfor oppsiktsvekkende at Sun går ut og forteller at selskapet vurderer å kjøpe opp Novell. Ikke minst vil et slikt utspill drive opp kursen og prisen Sun eventuelt må betale.

- Vi har sett på en rekke muligheter, inkludert Novell, sa Sun-direktør Jonathan Schwartz ifølge Cnet.com.

Det har imidlertid ikke resultert i konkrete forhandlinger med Novell, opplyste Schwartz videre. Novell har en markedsverdi på 2,64 milliarder dollar, mens Sun er verdsatt til rundt 13 millliarder dollar.

Et interessant moment er at Sun baserer sine produkter på sitt eget operativsystem Solaris, mens Novell nylig kjøpte opp Linux-distributøren Suse. Skulle Sun klare oppkjøpet ville selskapet måtte satse sterkere på Linux - på bekostning av sitt eget operativsystem Solaris.

Konkurrentene IBM og Hewlett-Packard har satset sterkt på Linux.

Skiftet til Linux har rammet Sun`s server-virksomhet, som er bygd rundt selskapets eget operativsystem Solaris. Ved å kjøpe Novell kan Sun styrke konkurransen mot IBM og HP, men det kan også skape en konflikt mot sine egne systemer.

Novell kjøpte i fjor tyske Suse, som er konkurrent til RedHat (verdens største Linux-distributør). Et oppkjøp av Novell kan bety styrket konkurranse for RedHat. Sun har tidligere varslet sterkere offensiv mot RedHat.

Til toppen