BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun vurderer mer åpen kildekode

Sun vurderer å slippe bedriftspakken Java Enterprise System som åpen kildekode, i tillegg til Solaris.

26. jan. 2005 - 10:52

I forbindelse med lanseringen av OpenSolaris.org, sa programvaresjef («executive vice president of software») i Sun, John Loiacono, at selskapet også vurderer å distribuere bedriftspakken Java Enterprise System (JES) som åpen kildekode.

JES omfatter tjenester som pålogging, webserver, e-post og applikasjonsserver. Pakken ble opprinnelig tilbudt for 100 dollar per ansatt per år. Nylig lanserte Sun en modell for bedrifter som ikke trenger pakken i hele bedriften, men ønsker å begrense den til bestemte avdelinger. Disse skal kunne få pakken for 100 dollar per år ganget med hvor mange som arbeider i avdelingen.

Det er et gjennomgangstema hos Sun, presentert blant annet av toppsjef Scott McNealy på Oracle World i San Francisco i desember, at programvare på sikt vil bli gratis, og at det er i alles interesse at det skjer.

Varslet om at JES vurderes distribuert gratis som åpen kildekode er derfor ingen bombe. På den andre siden advarte Loiacono at Sun vil vente til åpen kildekodefellesskap har absorbert ringvirkningene etter frislippet av Solaris, noe som kan ta ganske lang tid.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.