BEDRIFTSTEKNOLOGI

Super-router fra Cisco seksdobler farten

Brukte fire år og 200 millioner dollar for å utvikle fremtidsklar ethernet-router.

11. nov. 2008 - 14:10

Cisco lanserer denne uken det de omtaler som neste generasjons nettverksprodukt. Det er snakk om en router, laget for å takle den stadig økende mengden video- og datatrafikk på internett.

Det skal ha tatt fire år og 200 millioner dollar å utvikle maskinvaren, som seksdobler kapasiteten til eksisterende produkter i tilsvarende klasse.

Den nye routeren med navnet ASR 9000 kan flytte 6,4 terabits i sekundet, noe som ifølge nettverksgiganten tilsvarer overføring av rundt 250.000 digitale låter eller 200 spillefilmer i sekundet.

Ytelsesøkningen kommer på rett tidspunkt, sier selskapet, som mener den nye kapasiteten er helt nødvendig. Grunnen til det er at datatrafikken på internett har økt kraftig som en følge av stadig mer videostreaming og overføring av større filer.

Trenden skal fortsette og mange venter ytterligere press på infrastrukturen blant annet som en følge av at HD-video blir mer vanlig i bruk.

Veksten har overgått mange av nettleverandørenes planer for kapasitet i nettene, og Cisco spår en seksdobling i trafikk på internett for perioden 2007-2012.

Den nye serien kommer i utgaver med seks (ASR 9006) eller ti utganger (ASR 9010). Foto: Cisco.
Den nye serien kommer i utgaver med seks (ASR 9006) eller ti utganger (ASR 9010). Foto: Cisco.

- Med ARS forsøker vi å sikre nettverkene for fremtiden, sier senior vice president Pankaj Patel i Cisco til Wall Street Journal.

Cisco opplyser at de forventer en dobling av IP-trafikken hvert andre år frem mot 2012. På det tidspunktet vil trafikken være på ufattelige 522 exabytes (én exabyte = én milliard gigabytes), eller tilsvarende nedlasting av 125 milliarder DVD-filmer i måneden.

Datatrafikken i USA vil i 2012 har vokst seg 390 ganger så stor som i år 2000, ifølge Cisco.

For mer informasjon, se selskapets egen skrytevideo.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.