SV-er blir IT-bransjens sjeføkonom

Tidligere statssekretær bytter jobb.

SV-er blir IT-bransjens sjeføkonom
Roger Schjerva var statssekretær i Finansdepartementet i åtte år, og er dermed den som har hatt denne jobben lengst. Nå blir han IKT-Norges nye regnemester. Bilde: regjeringen.no

IKT-Norge ansetter tidligere statssekretær i Finansdepartementet Roger Schjerva som sjeføkonom, melder organisasjonen i en pressemelding.

Schjerva har de siste åtte årene vært statssekretær i Finansdepartementet for SV og er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo og Universitetet i Tromsø.

– IKT-Norge styrker organisasjonen ved å få Schjerva med på laget og vi tror det vil tilføre våre medlemsbedrifter en meget relevant og interessant kompetanse, sier generalsekretær Per Morten Hoff i pressemeldingen.

– Jeg ser frem til å arbeide i IKT-Norge for å være med å utvikle en av de største og mest framtidsrettede næringene i Norge. Næringen skaper nyttige, effektiviserende produkter og tjenester med arbeidsplasser over hele landet, sier Roger Schjerva.

Schjerva vil tiltre stillingen som sjeføkonom i IKT-Norge i starten av 2014. Endelig tidspunkt for tiltredelse vil avhenge av Karanteneutvalgets beslutning om karantenetid.

Etter at den rødgrønne regjeringen gikk av i oktober har Schjerva vært på jobbsøkeren. Blant annet ble det kjent at den tidligere politikeren søkte jobben som Difi-direktør. Men denne rekrutteringsprosessen ble midlertidig stoppet av Solberg-regjeringen.

Les mer om: