RESULTATERFINANS

Svake marginer i EverCom

Marginene i EverCom var svake i andre kvartal noe selskapet forklarer med normale sesongsvingninger.

Jørgen Christiansen
15. juli 1998 - 19:12

EverCom NetWork ASA leverte et resultat før skatt på 4 millioner kroner i andre kvartal av en omsetning på 126,5 millioner kroner. Brutto-marginen sank til fra 20 til 15 prosent sammenliknet med første kvartal og driftsmarginen fra 3,53 til 3,03 prosent.

Administrerende direktør i EverCom, Christian Paulsen forklarer de lave marginene i andre kvartal med sesongsvingninger og holder fast ved en målsetning om over fire prosent driftsmargin for 1998 under ett. Det er verdt å merke seg at bruttomarginen var 17 prosent i andre kvartal 1997, mens driftsmarginen var på 2,57 prosent.

Omsetningen økte med 40 prosent fra samme kvartal 1997, men falt med 18 prosent fra første kvartal.

EverCom har i løpet av første halvår tatt posisjonen som Norges nest største PC-produsent, etter Cinet.

I forbindelse med intensjonsavtalen om oppkjøp av Tech Computers AS opplyser selskapet at denne delen av virksomheten vil fokusere utelukkende på direkte distribusjon, mens EverCom vil holde seg til distribusjon via forhandlere. Det er ventet at 20 prosent av omsetningen i Tech Computers vil skje via Internett.

EverCom forventer en markedsvekst i Norge på 20 prosent i år og en vekst i Sverige på 30 prosent.

Vel 15 prosent av omsetningen i selskapet er distribusjon av utstyr fra selskapets samarbeidspartnere, i første rekke OKI, Panasonic og Sony.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.