Svakere resultater for AMD

Finanskrisen og interessen for mini-bærbare forverrer situasjonen.

Svakere resultater for AMD

Finanskrisen og interessen for mini-bærbare forverrer situasjonen.

AMD påvirkes av finanskrisen og taper mer penger i første kvartal i år enn i samme kvartal i fjor. Det går fram av selskapets kvartalstall som ble lagt fram i går.

AMD omsatte for 1,18 milliarder dollar i forrige kvartal, 21 prosent mindre enn omsetning for et år siden, som var på 1,49 milliarder dollar. Omsetningen i forrige kvartal var likevel noe bedre enn hva mange analytikere hadde ventet.

Dette har resultert i et tap på 416 millioner dollar i forrige kvartal. Tapet i samme kvartal i fjor var på 351 millioner dollar.

I fjerde kvartal i fjor var omsetningen omtrent den samme som i forrige kvartal, 1,16 milliarder dollar. Men tapene var betydelig større. Nettotapet var da 1,44 milliarder dollar, hvorav 1,27 milliarder dollar skyldtes driften.

AMD solgte flere CPU-er i forrige kvartal enn i kvartalet før, men færre enn i første kvartal 2008. Den gjennomsnittlige prisen har brikke i forrige kvartal var lavere enn i både første og fjerde kvartal i fjor.

Salget har grafikkprosessorer (GPU) er i antall enheter lavere enn det var i både første og fjerde kvartal i fjor. Gjennomsnittsprisen har gått noe ned sammenlignet med fjerde kvartal i fjor, men er høyere enn i første kvartal i fjor.

Årets første kvartal var begivenhetsrikt for AMD. Blant annet flyttet selskapet hele brikkeproduksjonen over i et datterselskap, Globalfoundries, som AMD eier sammen med Advanced Technology Investment Company (ATIC) og Mubadala Development Compant.

Dessuten lanserte AMD sine første 45 nanomenters pc-prosessorer i forrige kvartal, i tillegg til flere lanseringer på grafikksiden og Yukon-plattformen for ultratynne, bærbare pc-er.

Til tross for dette, venter selskapet også redusert omsetning i andre kvartal i år, grunnet de makroøkonomiske forholdene, sesongmessige forhold og begrenset siktbarhet.

I løpet av det kommende kvartalet skal selskapet lansere en sekskjernet versjon av selskapets serverprosessor, Opteron. Denne har kodenavnet Istanbul og dukker trolig opp i løpet av juni.

Til toppen