Abonner
TELEKOM

Svalbard-sykehus får IP-telefoni

Ansatte kan endelig ringe internt til kolleger på fastlandet, uten tellerskritt.

Helse Nord regner med store besparelser når de ansatte ved sykehuset i Longyearbyen kan ringe uten tellerskritt til kolleger i resten av Universitetssykehuset Nord-Norge.
Helse Nord regner med store besparelser når de ansatte ved sykehuset i Longyearbyen kan ringe uten tellerskritt til kolleger i resten av Universitetssykehuset Nord-Norge. Bilde: John Aksel Bilicz

Helse Nord IKT har koblet sykehuset i Longyearbyen til det samme IP-nettet som Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), går det fram av en pressemelding.

Tiltaket betyr at de ansatte på Svalbard kan endelig ringe internt uten tellerskritt til sine kolleger på fastlandet etter 20 år med tradisjonell fasttelefoni. Helse Nord venter både mer effektikv kommunikasjon og store kostnadsbesparelser.

Alle sykehusene underlagt UNN – i tillegg til Longyearbyen er det Tromsø, Harstad, Narvik samt ulike andre enheter – har nå telefoniløsning levert av Aastra Telecom Norway. Systemet, MX-ONE Lite, er basert på IP-telefoni, supplert av egne digitale linjer i ekspedisjon og vaktrom for sikkerhetens skyld.

Bjørn Stenersen i Helse-Nord IKT sier at telefonihverdagen til sykehuset i Longyearbyen er blitt helt annerledes etter oppgraderingen.

– De ansatte blir mer effektive siden de hele tiden kan være mobile. Nå har de fått sentralisert telefonisystemet, blitt en del av en felles driftsmodell for hele UNN og ansatte føler seg nærmere knyttet til resten av UNN-organisasjonen, sier Stenersen.

Les mer om: